Wednesday, July 25, 2012

KISIR



Çay daveti menülerinin vazgeçilmezi...

Hiçbir zaman eskimeyen ve eskimeyecek bir tarif...

Her şeyin değiştiği gibi aslında sofralarımızdaki lezzetler de yıllar geçtikçe değişiyor.Hatırlıyorum da annemin günü olduğunda hiç bir zaman kiş, cheesecake, cupcake,volovan pişmezdi :) Muhakkak bir poğaça,bir tepsi böreği, bir kek çeşidi, kurabiye olur.. çay servisleri tabakta ve zigon sehpaların üzerinde yapılırdı.Üzerinde dantel örtü serili tepside ikram edilen çayın yanına küçük çatalla sunulan limon dilimleri bulunurdu.Artık çay davetlerinde genellikle masada ikram oluyor. Peçeteleri, şık tabakları ile konuklar masada en gösterişli servis tabaklarında ikram edilen genellikle "sıradanlıktan uzak" yepyeni tariflerle ağırlanıyorlar.Ne kadar değişirse değişsin ikramlardan biri hep aynı, rengiyle, tadıyla bir fenomen .. Kısır..

Herkesin kısırı yapma metodu farklılık gösterebiliyor. Ancak sanırım en yaygın metod ıslatarak yapmak. Benim tarifim de ıslatarak yapılıyor. Buradaki su miktarı bulgurun çamurlaşmaması adına önemli diye düşünüyorum. Bu konuda sabit bir fikre sahip olmak isteyenler için buyrun benim tarifim:


Malzemeler:









  • 2 su bardağı ince (köftelik) bulgur









  • bulguru ıslatmak için su (her bir bardak bulgur için, 1 su bardağından bir parmak kadar az su )









  • 1 adet kuru soğan









  • 2-3 adet taze soğan









  • 4 yaprak kıvırcık









  • 1 adet limon









  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi









  • 1 yemek kaşığı domates salçası









  • 1 tatlı kaşığı biber salçası









  • tuz - kırmızı pul biber









  • zeytinyağ






Yapılışı:











  1. Sıcak su hazırlıyoruz.2 su bardağı ince bulguru bir kaseye koyup üzerine her bir bardak bulgur için 1 su bardağından bir parmak kadar az olacak şekilde sıcak suyu dökerek bir kapakla kapatıp 10-15 dk kadar şişmesini bekliyoruz.







  2. Kuru soğanı çok ufak olacak şekilde doğruyoruz. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak soğanları kavuruyoruz. Soğanların rengi değişince salçaları ilave ederek kısık ateşte bir süre pişiriyoruz.







  3. Bulgur suyunu iyice çekince elimizle bulguru ufalayarak havalandırıyoruz. (sıcak olacaktır dikkat) Bu işlem bulgurun tane tane açılması için gerekiyor.







  4. Kavurduğumuz soğan-salça karışımını bulgura ilave ediyoruz ve iyice yediriyoruz.







  5. Limon, nar ekşisi, tuz, kırmızı biber ekleyerek lezzetlendiriyoruz.







  6. Taze soğan ve kıvırcığı ince ince doğrayıp diğer malzeme ile karıştırıyoruz.







  7. Son olarak biraz daha zeytinyağ ilave ederek kıvamını dengeleyebiliriz.


Not: Taze soğan ve kıvırcığa ilave olarak yeşil biber, maydanoz, taze nane gibi taze baharatlar da konarak çeşitlendirilebilir. Ben domatesi sulandırdığı için tercih etmiyorum.

Afiyetle & sağlıkla,

Tuesday, July 17, 2012

home art yatak örtüleri ile klasik yatak örtüleri hakkında

klasik yatak örtüleri ile alakalı sizlere bir iki resim sunuyor, klasik yatak örtüleri ile ilgili modeller sunuyoruz.klasik yatak örtüleri ile birlikte gelinlik yatak örtüleri, özel yatak örtüleri, yatak örtüsü modelleri, indirimli yatak örtüleri, yatak örtüsü, gibi konularda da bilgi vereceğiz.




home art yatak örtüleri

home art yatak örtüleri yazısı ile ilgili olarak şimdi sizlerle daha fazla makaleyi paylaşacağız ve web sitemizde home art yatak örtüleri yazısı ile ilgili yazıları incelemek isterseniz arşiv sayfası yerini kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla ilgili olan home art yatak örtüleri makalemizde farklı bir konuda daha fazla geniş yer vermeye çalışacağız.






yatak örtüleri modelleri

yatak örtüleri modelleri ile alakalı olarak bunları bildirebilirim ki klasik yatak örtüleri konumuzla yakından alakası vardır ve klasik yatak örtüleri ile ilgili konularda devamlı yatak örtüleri modelleri yazımızda da yer vereceğiz. Ayriyetten yatak örtüleri modelleri konusunda sorularınızı iletmek için yorum kısmını inceleyebilrisiniz.






modern yatak örtüleri

modern yatak örtüleri makalesi ile alakalı olarak şimdi sizlere daha fazla makaleyi paylaşacağız ve web sitemizde modern yatak örtüleri konusu ile benzer konuları bulmak istiyorsanız arşiv sayfası bölümünü kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla alakalı olan modern yatak örtüleri yanımızda farklı bir konuda daha fazla yer vereceğiz.






gelinlik yatak örtüleri

gelinlik yatak örtüleri makalesi ile ilgili olarak bugün sizlere daha fazla yazıyı bildireceğiz ve blogumuzda gelinlik yatak örtüleri konusu ile alakalı konuları bulmak istiyorsanız arşiv bölümünü kullanabilirsiniz. klasik yatak örtüleri konumuzla alakalı olan gelinlik yatak örtüleri konumuza başka bir makalede daha geniş yer vermeye çalışacağız.






klasik yatak örtüleri adlı incelemede yayınladığımız verileri inceleyebilir, klasik yatak örtüleri hakkında bilgiye sitemizi gezerek ulaşabilirsiniz.

Erkekten Pilav Tarifi

Erkeğin dilinden erkek anlar dimi.

Evet şimdi her hangi bir sebepten ötürü evde pilav yapmak zorunda kalmış arkadaşlar. Özellikle zorunda diyorum çünkü bir erkek için bu durum zorunlu bir haldir.

Hemen tarife geçiyorum.

Pilav olayında mesele su ve pirinç dengesidir.

Yani iki oksijen bir hidrojen karışımı gibi doğru oranlar lazım.

Bir fincan pirinç için iki fincan sıcak su.

Önce bir kaşık zeytin yağı tenceremize atıyoruz sonra şehriyemizi koyuyoruz.

Şehriye şart değil tabi ama yanacak şekilde şehriyeyi kavuruyoruz. Abarta bilirsiniz durumu yani resmen yakın şehriyeyi.

Sonra pirinci koyup karıştırıyoruz biraz karıştıktan sonra iki fincan suyumuzu ekliyoruz.

Bu aşamadan sonra tuz, tuz ot veya tavuk suyu bulyon gibi şeyleri atabiliriz.

Suyunu çekene kadar pişiyor ki kısık ateşte olacak bu anlattıklarım.

Suyunu çekince bir gazeteyi tencere kapağı ile tencere arasına koyun ve 10 dakka falan böyle demlenmesini bekleyin.

Sorusu olan yorum bölümüne yazabilir. Sorun ki genç arkadaşlara yol göstermiş olalım.

Bayan Siyah Abiye Çeşitleri askılı

Yorum Yapın!


Geri izleme ve Yorumlar RSS




Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.




İsim (required)




Mail (yayınlanmayacak) (required)




Website (isteğe bağlı)




Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

<a href="" > <abbr > <acronym > <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>










CAPTCHA Code *


Sunday, July 15, 2012

Deniz yatak, su yorgan




Karakum






Elli kadar kulaç atıp yüzümü karaya çevirince kumsalda, ayakta sohbet eden Rus kadınları ve çevrelerinde oynayan çocukların yanına, biri erkek diğeri kadın, iki kişinin geldiğini gördüm.






Yüz yüze, yakın duruyorlardı. Adam tişörtünü sonra cinini çıkardı ve mayosuyla... Hayır, donuyla kaldı. Kadın cininin düğmesini çözdü ve eli düğmesinde durdu. Adam ona, o adama bir şeyler bir şeyler söylüyordu.






Buraya daha çok çalışan insanların aileleri gelir. Giyinik suya giren kadınlar ve kızlar var. Kadın bunlardan biri midir, diye düşünürken cinini indirip çıkardı ve yere attı. Altından beyaz külotu çıktı. Sırtını denize döndü. Adam ona bir şeyler söylemeye devam etti. Kadın yüzünü tekrar denize döndü ve tişörtünü çıkardı ve sutyen, külotla kaldı. El ele tutuşup denize girdiler.






Acayiplikler bitmiyor, diye düşündüm. Kimisi giyinik girer, kimisi sutyen don.






Bikinili, boneli bir kadın kayalardan yavaş yavaş suya girdi ve acelesiz kulaçlarla olduğum yere doğru yüzmeye başladı. Bazen, kadınlar, hiçbir şey yapmadan yakınlarında bulunmamanızı istediklerini size hissettirir. Ona yer açmak için birkaç kulaç atıp yolunun üzerinden uzaklaştım.






Yüzümü tekrar karaya dönünce iç çamaşırlı kadınla erkeğin dört beş adım yürüdükten sonra kayalara yakın bir yerde duruyor olduklarını gördüm. Denizde sevişen insanların pozisyonunu almışlardı. Kumların üzerinde Rus kadınları, sırtları onlara dönük, konuşmaya, çocukları çevrelerinde yüzüp oynamaya devam ediyordu.






Kadınla erkek bir süre sonra ayrıldı. Kadın eliyle erkeğin yüzüne dokundu. El ele tutuşup dışarı çıktılar. Deniz yatak imiş gibi içine girmişler, suyu yorgan gibi üzerlerine çekip sevişmişlerdi.






Dışarı çıkar çıkmaz elbiselerini ıslak iç çamaşırlarının üzerine giydiler. Erkek ayakkabılarını giydi. Kadın suya girip ayaklarını yıkadı. Erkek ayakları yeniden kumlanmasın diye onu kucağına alıp merdivenlere götürdü. Kadın, ayakkabılarını onun kucağında iken giydi ve ayağa kalktı. El ele tutuşup merdivenleri tırmandılar. Arabaya binerler sandım ama yanıldım. Sıcak öğle güneşinin altında, yavaş yavaş yürüyüp arabaları geçtiler ve toprak yolda görünmez oldular.






Harika, diye düşündüm. Başka yerleri olmadığı için denize gelmişler, utanmadan sevişmişler, sevişmeleri biter bitmez gitmişlerdi. Denizden, onları gizlemek dışında istekleri yoktu. Muhtemelen ikisi de yüzme bilmiyordu. Yüzmeye çalışmamışlardı bile.






Yanımdan şarıltılarla birisi geçti. Bu her gün koyu bir uçtan bir uca yüzen yaşlı Almandı. İki kulaçtan sonra, az saçlı başını sudan çıkarıyor, ağzıyla sesli bir biçimde hava alıp veriyordu. Bir fok balığı kadar rahat, denizden kayaların üzerine çıktı ve dikildi. Yaşı belirsiz bikinili, boneli kadın ayakta onu bekliyordu. Çantasından bir havlu çıkartıp uzattı. Adam kurulandı. Kayaların üzerinde yavaş yavaş yürüyerek, konuşmadan park yerine yöneldiler.






Koyun diğer ucuna doğru yüzmeye başladım. Su serin ve sakindi. Denizle, dağla, kumla, kumdaki kadınlar ve çocuklarla beraber güneşin yakıcı aydınlığında idim ve hepimiz, bu aydınlıkta ocak kenarı bulmuş bir kedi kadar rahattık.

Saturday, July 14, 2012

Evlilik Dediğin Böyle Olur





Hifa hatun
Medine’nin kadınları hem güleryüzlü, hem de güzeldirler. Ancak Hifa Hatun başka güzeldir ve bambaşka gülümser. Öylesine sıcakkanlı ve öylesine samimidir ki kadınlar onu canları gibi severler. Oğlu, abisi, erkek kardeşi olanlar akraba olmaya kalkar, hatta bazıları beylerine ister. Onu ciddi ciddi sıkıştırır, araya hatırlıları koyup, izdivaç teklif ederler.

Hifa Hatun’un methi hızla yayılır ve çoook uzaklara gider. Bırakın hekimleri, tüccarları; vezirler, sultanlar sıraya girer. Ancak o Necaşi gibi bir İmparatoru bile reddeder sadece ve sadece Allah’ın rızasını diler. Ama taliplerin ardı arkası kesilmez. Kimi ayaklarına halılar serer, kimi eşiğine cevahirler döker. Yüz kızıl tüylü deveyi getirip kapısına bağlayanları mı sorarsınız, yoksa saray anahtarlarını önüne atanları mı? Hifa Hatun bütün bunlara dönüp bakmaz bile, Efendimizin huzuruna çıkıp:

“Ey Allah’ın Resûlü” der, “Bana cennete götürecek bir şeyler öğretsene.“

Doğrusu o, Peygamber Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) ‘gündüzleri oruç tut’ ya da ‘geceleri namaz kıl.’ gibi bir tavsiyede bulunacağını sanır ama Server-i Kâinat “Önce evlenmen lâzım” buyururlar, “zira bununla dininin yarısını emniyete alırsın!”

Hifa, büyük bir teslimiyetle boynunu büker ve “Siz kimi münasip görürseniz ben ona razıyım” der. Mâlum, o sıradan bir hanım değildir ve onu nikahına alacak erkeğin de “özel” olması gerekir. Lâkin Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) ne kimseye ümid verir, ne de kimsenin ümidini kırar. Her zamanki gibi basit ve pratik bir çare bulur: “yarın sabah mescide ilk gelenle evlen.” buyururlar.

Bu teklifi herkesin hoşuna gider, talipler erken kalkmak için tedbirler düşünür, kendilerince hazırlık yaparlar. Bu haberi elbette Hazreti Süheyb de duyar ama dikkate almaz. Zira o fakir ve kimsesiz biridir. Evi yurdu yoktur ve karnını zor doyurur. Kah ağaç altlarına uzanır, kâh mescid gölgelerine kıvrılır. Uzun boyuna rağmen o kadar zayıftır ki, rüzgar sert esse ayaklarını yerden kaldırır. Ama bakın şu işe ki o gece Allahü Teâlâ bütün sahabelere derin bir uyku verir, Hifa Hatun’un talipleri gözlerine çöken ağırlığa yenilirler.Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) her zamanki gibi imsak sökerken mescide gelir ve büyük bir merakla talihli sahabeyi bekler. Nitekim mescidin eşiğinde bir gölge uzar ve Süheyb içeri girer. Resulullah Efendimiz namazdan sonra Hifa Hatunu çağırtıp neticeyi bildirir. Hazreti Hifa büyük bir teslimiyetle kabul eder. Efendimiz güzel bir hutbe okur ve nikah akidlerini yaparlar. Sonra şanslı sahabeye döner “Ey Süheyb” buyururlar, “şimdi hanımına bir hediye al ve tut elinden evine götür.”

Suheyb Radıyallahu anh ellerini çaresizlikle iki yana açar “İyi ama” diye mırıldanır, “benim ne bir dirhem gümüşüm, ne de sığınacak evim var.” Hifa Hatun kocasının boynunu büktürmez, ona içinde on bin dirhem gümüş olan süslü bir heybe gönderir ve “filanca yerdeki köşkümü sana hediye ettim.” der. Alemlerin Efendisi çok hislenir onlara hayır dualar ederler. Süheyb, o gün Medine sokaklarında dolanır durur, akşama doğru utana sıkıla konağa sokulur. Kendisi için hazırlanan muhteşem sofradan ya bir, ya iki hurma alır.

“Ya Hifa” der, “Biliyorum sen benim için bulunmaz bir nimetsin, ben ise senin için sadece mihnetim. Ben şükretsem gerek, sen sabretsen gerek. İster misin şu geceyi taat ve ibadetle geçirelim, zira Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem) “Cennette yüksek bir çardak vardır. Orada yalnız şükredenlerle sabredenler otururlar.” buyurdular.

Ve öyle de yaparlar. Seccadelerini gözyaşları ile ıslatır, kalplerini zikr ile aydınlatırlar. Cebrail Aleyhisselam olup biteni Resulullah Efendimize anlatır ve onları Allah’ü Teâlânın cenneti ve cemaliyle müjdeler. Ertesi sabah, namazdan sonra Efendimiz Suheyb’i yanlarına oturtur “Ey Süheyb” buyururlar, “geceki halini sen mi anlatırsın ben mi anlatayım?” Süheyb gözlerini kucağına indirir, zor duyulan bir sesle “Allah’ın Resulü en iyisini bilir.” cevabını verir.

Efendimiz onlara “ne mutlu size” gibilerinden bakar, “İkiniz de cennetliksiniz.” buyururlar, “ve Allahü Teâlâyı göreceksiniz!”

Süheyb derhal secdeye kapanır ve “Ya Rabbi!” diye yalvarır, “Sen ki beni mağfiret ettin, günahlara bulaşmadan canımı al!”

Allahü Teâlâ bu yanık duayı kabul eder, Suheyb, secdede kalakalır. Mescidde bulunanlar ağlamaklı olurlar. Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) “Size daha şaşılacak bir şey söyleyeyim mi? Şu anda Hifa Hatun da ruhunu Hakk’a teslim etti.” buyururlar.

Namazlarını, yüzü suyu hürmetine yaratıldığımız o yüce Server kıldırır. İkisini yan yana toprağa bırakırlar. Baş uçlarına küçük bir tahta çakarlar.

Birine “Şükredenlerden Süheyb” yazarlar, öbürüne “Sabredenlerden Hifa!

Lamy Fountain Pen - Al-Star Model - Fine Nib - Aluminum Body


Lamy Fountain Pen - Al-Star Model - Fine Nib - Aluminum Body Review









Buy From Amazon.com




Lamy Fountain Pen - Al-Star Model - Fine Nib - Aluminum Body Feature




  • AL-Star Aluminum Fine Point Fountain Pen

  • Fountain Pen Fine Point



Al-Star is an all-aluminum version of the popular Safari line. Grip the sleek silver or metallic green high-tech, lightweight body near the clear gripping section. Solid and lightweight, the Al-Star is one extremely comfortable writer. Nib on fountain pen is black chromium plated stainless steel.

Fountain pen does NOT come with a converter--be sure to order one if you like to bottle-fill!

Material: Aluminum. Warranty: Lifetime. Weight: Medium/Light. MANUFACTURERS WILL ONLY HONOR WARRANTIES ON PRODUCTS PURCHASED FROM AN AUTHORIZED DEALER. DON'T GET BURNED, BUY AUTHORIZED.




Buy From Amazon.com

Thursday, July 12, 2012

Bahçemde Yeşeren Umutlar - Mucizeler Dükkanına Dönüş









Küçük  Mucizeler  Dükkanı  ve  Bir  Yumak  Mutluluğu  çoğunuz  okumuşsunuzdur  .  Debbie Macomber  bir sonraki  kitabı  olan  Bahçemde  Yeşeren  Umutlar  ' da  ilk  iki  kitabından  farklı  olarak  Susannah  ' ın  hayat  hikayesini  bizlere  anlatıyor  .  Yine  sürükleyici  ,  samimi  ,  sade  bir  anlatımla  ve  yine  kendinizi  hikayenin  içinde  bulmanızı  sağlayarak  .  Susannah ' ın  hikayesini  okurken  ,  anne  baba  ile  çocuk  arasındaki  ilişkiler  açısından  mutlaka  kendinizden  birşeyler  bulacak  ve  acı  -  tatlı  sürprizlere  tanık  olacaksınız    . 

NEFES  ALDIĞIMIZ  SÜRECE  HİÇBİR  ŞEY  İÇİN  GEÇ  KALMIŞ  SAYILMAYIZ...

Susannah  genç  kızlığından  beri  arasının  soğuk  olduğu  babasının  vefatıyla  sarsılan  annesi  Vivian ' ın  ,  ölümünün  üzerinden  aylar  geçtiği  halde  babasını  birkaç  defa  gördüğünü  söylemesi  ve  unutkanlık  belirtileri  göstermesi  sonucunda  endişeye  kapılır  ve  bir  süreliğine  eşi  ve  çocuklarını  bırakıp  işleri  yoluna  koymak  için  annesinin  yanına  gelir  .   Çocukluğunun  geçtiği  kasabaya  gelmek  istemesinin  bir  diğer  nedeni  de  ayrılmaları  konusunda  babasını  suçladığı  eski  erkek  arkadaşını  bulma  ve  geçmişe  dair  sorular  sorma  isteğidir  .  Yirmibir  yaşında  bir  kazada  kaybettiği  ağabeyinin  acısı  ise  hala  tazedir  .  Eve  vardığında  annesinin  tek  başına  yaşayamayacak  durumda  olduğu  gerçeğiyle  karşı  karşıya  kalır  .   Çözüm  olarak  onu  bir  huzurevine  yatırmayı  düşünürken   ,  bunu  gerçekleştirmek  hiç  kolay  olmayacaktır  .  Bu  süreçte  babası  ,  ağabeyi  ve  eski  erkek  arkadaşıyla  ilgili  şaşırtıcı  sürprizler  onu  beklemektedir . 







Mucizeler  Dükkanına  Dönüş  ,  Brad ' le  evli  olan  Lydia ' nın  yeni  bir  örgü  kursu  açmak  istemesiyle  başlıyor .  Örgü  kursuna  katılanlar ;   ilk  kitaptan  tanıdığımız  Alix  ,  Bahçemde  Yeşeren  Umutlar 'ın  kahramanı  Susannah  ve  Lydia'nın  kiracısı  Colette  .   Tahmin  edeceğiniz  gibi  Küçük  Mucizeler  Dükkanı  tadında  sıcacık  ve  keyifli  bir  kitap  .  Diğerlerini  beğendiyseniz  ,  bunu da  severek  okuyacağınızı  düşünüyorum . 

Tuesday, July 10, 2012

1206.6522 (Carlo de Falco et al.)




Analytical and Numerical Study of Photocurrent Transients in Organic

Polymer Solar Cells    [PDF]

Carlo de Falco, Riccardo Sacco, Maurizio Verri




This article is an attempt to provide a self consistent picture, including existence analysis and numerical solution algorithms, of the mathematical problems arising from modeling photocurrent transients in Organic-polymer Solar Cells (OSCs). The mathematical model for OSCs consists of a system of nonlinear diffusion-reaction partial differential equations (PDEs) with electrostatic convection, coupled to a kinetic ordinary differential equation (ODE). We propose a suitable reformulation of the model that allows us to prove the existence of a solution in both stationary and transient conditions and to better highlight the role of exciton dynamics in determining the device turn-on time. For the numerical treatment of the problem, we carry out a temporal semi-discretization using an implicit adaptive method, and the resulting sequence of differential subproblems is linearized using the Newton-Raphson method with inexact evaluation of the Jacobian. Then, we use exponentially fitted finite elements for the spatial discretization, and we carry out a thorough validation of the computational model by extensively investigating the impact of the model parameters on photocurrent transient times.

View original: http://arxiv.org/abs/1206.6522

Monday, July 9, 2012

2012 Bayan Siyah Elbise Modası en

Yorum Yapın!


Geri izleme ve Yorumlar RSS




Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.




İsim (required)




Mail (yayınlanmayacak) (required)




Website (isteğe bağlı)




Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

<a href="" > <abbr > <acronym > <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>










CAPTCHA Code *


Sunday, July 8, 2012

BURSA-ÖRDEKLİ KÜLTÜR MERKEZİ
















Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!






Tarih kokan yeşil Bursayı gezerken Ördekli Kültür Merkezine gittik...Ördekli hamamı restore edilerek düzenlenmiş...Tek kelime ile mükemmel olmuş,çok beğendim iyiki gittim...Osmangazi Belediyesini tebrik etmek gerekiyor.Böyle anlamlı bir çalışma neticesinde büyük bir değer oluşturdukları için...





















Ben birkaç fotografla görüntülemeye çalıştım ama ayrıntılı olarak Ördekli Kültür Merkezini buradan gezebilirsiniz...

































Dışarıda sıcaktan bunalırken içeriye girdiğinizde hissettiğiniz serinlik ve mistik koku bambaşka duygulara sürüklüyor sizi...













İçilen çeşitli Osmanlı şerbetleri içinde en çok beğendiğimiz Demirhindi şurubu oldu...İstanbuldan demirhindiyi alıp bende şurup yaptım daha sonra paylaşacağım...






Şurubumuzun yanında abdal simiti vardı...













Sanat ve Kültür etkinliklerinin düzenlendiği merkezden görülmeye değer resimler...











































Sevgi ve muhabbet ile....






şık dantel vitrin takımı modelleri

Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //
Vitrin Takımları //
Şık Dantel Vitrin Takımı Modelleri


Evde boş zamanlarınızı değerlendirmek, dış dünya ile bağınızı kopartmak ve kendinize zaman ayırmak isterseniz bunun en güzel yolu dantel örmektir.
En güzel vitrin takımı modelleri size model arayışınızda yardımcı olacaktır.
dantel vitrin takımı modelleri şık vitrin takımı örnekleri peçete modelleri salon takımı örnekleri dantel salon takımları

yuvarlak peçete modelleri dantel peçete örnekleri dantel vitrin peçetesi modelleri dantel örnekleri yeni vitrin takımı modelleri


Bu sayfa şu şekillerde arandı:
  • sal yakali hirka erkek
  • kısa saç orgu
  • orguden yildiz yapimi tigla
  • kiz cocuk sac modelei
  • gelinlik ust
  • tig isi canta yapimi tığ işi çanta örgü modelleri
  • tasarim kolye
  • mavi küçük çanta
  • cook ozel dantel salon takimlari
  • kibar ince kolyeler

Friday, July 6, 2012

gucci çanta modelleri yeni sezon gucci çantaları – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da

gucci çanta modelleri yeni sezon gucci çantaları – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da






Sonraki->



5 Temmuz 2012 Saat : 8:58

yeni sezon gucci çantalarıile Benzer Yazılar: -






kolay yemek tarifi Tulum Peynirli Makarna

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı Erzincan tulum peyniri

Yarım paket büyük midye makarna

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı pulbiber

3-4 dal dereotu

4 çorba kaşığı sıvıyağ

4 adet orta boy domates

Tuz

Yapılışı

MAKARNAYI tuzlu suda haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Tulum peynirini bir kaba alın. Fıstık, pulbiber ve kıyılmış dereotu ekleyerek harmanlayın. Hazırladığınız peynirli harcı makarnaların içine doldurun. Daha sonra makarnayı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Diğer taraftan, kalan sıvıyağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş domates ve tuz ekleyip 3-4 dakika kavurun. Domates sosu servis tabağının dibine yayın. Üzerine makarnayı yerleştirip servis yapın.

Thursday, July 5, 2012

Bisküvi ve çikolataya GDO operasyonu




Türkiye genelinde yılda 400 bine yakın noktada denetim yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, özellikle çocuklar tarafından tüketilen bisküvi ürünleri ve çikolataya yönelik genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) operasyonu başlattı. Kontrollerde belirlenen kriterlere uymayan ürünler toplatılarak üreticileri teşhir edilecek.






 






Et ve süt ürünlerinden sonra bala yönelik kapsamlı denetim faaliyeti gerçekleştiren ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı rotayı bisküvi ve çikolata üreticilerine çevirdi. Bisküvi ürünleri ve çikolataya yönelik Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) operasyonu başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye genelinde denetim yaptıklarını belirterek gıda güvenliğine ilişkin tüm konuların üzerinde durulduğunu söyledi. Türkiye'de GDO üretiminin yasak olduğunun altını çizen Bakan Eker, "Gıda amaçlı ithalat yasak. Denetimlerimiz bu konuda devam ediyor. Bu ürünlerde GDO'lu soya kullanılabileceğinin üzerinde duruyoruz. Bisküvi ve çikolatadan üretilen ürünlere yönelik incelemelerimiz bu kapsamda yürütülüyor." dedi.

Türkiye genelinde yılda 400 bine yakın denetim gerçekleştirdikleri bilgisini veren Eker, kontroller sonucunda belirlenen kriterlere uygun olmayan ürünlerin toplatılacağını söyledi. Ürünlerde hile yapanların teşhir edileceğini belirterek söz konusu firmalara ayrıca 11 bin 875 liralık hileli üretim yaptıkları gerekçesiyle para cezası kesileceğini kaydetti. 4 bin 500'ün üzerinde denetim personeli ile sahaya indiklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ise kontrollerin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Edinilen bilgilere göre bisküvi ürünleri ve çikolata denetimlerinde bu ürünlerin içerisinde soya bulunup bulunmadığına bakılıyor. Soyanın analizlerde GDO içerip içermediği laboratuvarlarda inceleniyor. Türkiye genelinde 100 laboratuvar olduğunu belirten Bakan Eker, "Kırk tanesi bizim bakanlığa ait. 60 tane de akredite laboratuvar var. Türkiye'nin laboratuvarları uluslararası standartlarda kontrol yapıyor." diye konuştu. Bakanlık kaynakları, denetimlerin artırılması için ALO 174 Gıda Hattı'nın vatandaş tarafından etkili olarak kullanılmasını istiyor. Hatta 600 bine yakın çağrı alındığını ifade eden yetkililer, 100 bine yakın gıda işletmesinin ise gelen şikayetlerin ardından denetime tabi tutulduğunu dile getirdi

.

GDO, ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN ZARARLI

Tarım Bakanlığı kaynakları, özellikle çocuklar tarafından tüketilen bisküvi ve çikolatada genetiği değiştirilmiş organizma denetimi yapılmasının önemine dikkat çekti. Kansere sebebiyet verdiği bilinen GDO, özellikle küçük yaşlarda vücuda alınınca ilerleyen yaşlarda alerji ve romatizmal sonuçlar doğurabiliyor. Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 22 Şubat 2012'de yürürlüğe girmişti. Buna göre GDO ve ürünleri, insan ve hayvanların tedavisinde kullanılan antibiyotiklere direnç genleri içermesi halinde, bu genlerin sağlık, çevre ve biyolojik çeşitliliğe zararlı olmadığı tespit edilmedikçe ithal edilemeyecek ve piyasaya sürülemeyecek.






http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1312947&title=biskuvi-ve-cikolataya-gdo-operasyonu

Penguen Teknikleri - GOOGLE



Google Penguen Teknikleri

Seo optimizesini son günlerde etkileyen bir google algoritması google penguen 'den bahsedeceğiz.Google penguen teknikleri, neler yapmalıyız ve nelerden kaçınmalıyız bunları bir eleştirmeyi düşünüyorum..

Penguen 'den Hangi Siteler Etkilendi ?

Google penguin güncellemesinden spam siteler etkilendi.Tabii ki spam sitelerin yanında birçok normal dediğimiz siteler de etkilendi.Normal sitelerin etkilenme nedenleri ise ;

1) Çöp (spam) sitelerden link almak

2) Kopya içerik

3) Site içi linklendirmeler

4) Konu bütünlüğünden sapmalar

Bunlardır.Normal bir site olarak tabir ettiğimiz ve spam yapmayan siteler bu maddelere göz atabilirler.Yaptıkları hataları tespit edebilirler.En çok yapılan yanlış ise spam sitelerden yani çöplük sitelerden link almaktır.Sizin site değerinizden düşük değerde bir siteden link almak size hiçbir fayda sağlamaz.Önemli olan backlink alırken sizden kaliteli ve otoriter sitelerden alabilmektir.Daha sonra kopya içerik ve site içi linkler geliyor.Bunları da abartmak sizin zararınıza olacaktır.Tabii kopya içeriğin hiçbir yararı olmadığı gibi google penguen sayesinde açığa çıkmış oldu.Penguen güncellemesiyle konu bütünlüğünün önemi arttı.Yani siteniz webmaster sitesiyse, sadece o konularda içerik girmelisiniz.Ziyaretçiyi saptırmamalısınız.Webmaster sitesine yemek konuları girerseniz, anahtar kelimenizden gelen ziyaretçi yararlanamaz.Tabii google 'da insanlığa yararlı site yapmanızı istediği için direkt düşürür.Google penguen de bu düşürmeye yol açan güncelleme oldu.



Penguen'den Sonra Neler Yapmalıyız ?

Yeni algoritmadan etkilendik ve sıralamamızda bayağı bir düşüş yaşadık.Şimdi ne yapacağız ? google penguen ile nasıl başa çıkılır ? eski değerlerimize nasıl ulaşacağız ? Google penguen teknikleri nelerdir ?

Eski değerlerinize ulaşmak için kapsamlı bir çalışma başlatmanız gerekiyor.Tüm linklerinizi ve sitenizdeki linkler incelemeden geçirmelisiniz.Çöp sitelerden aldığınız linkleri silmeniz bu işe başlangıç olarak yapılabilir.Çöp sitelerdeki linklerinizin tümünü hemen hemen kaldırdıysanız site içine yönelebilirsiniz.Kopya yapıştır ile kastığınız konuları kaldırmalısınız.Yada içeriğe kaynak link vermelisiniz.

Google kaynak link verilmiş kopya konulara spam gözüyle bakmaz.Aksine bu tür içerik olmasını da destekler.Konularınızı tek bir çerçeveden değerlendirin.Yani tek bir konu üzerine yoğunlaşın.Örnek olarak ; seo , webmaster , yemek , kitap bu konulardan birinde yazıyorsanız sadece o konularda makale girin.Bu şekilde anahtar kelimenizde otoriterliğinizi korursunuz.Google penguen güncellemesinden de bir nebze olsun kurtulabilirsiniz.Tabii daha çok çalışarak eski yerinize geçebilirsiniz.

Google penguen ile bol seolu günler dilerim :)

kaynak ; http://www.seomtrak.com/2012/07/google-penguen-teknikleri.html

Wednesday, July 4, 2012

çiğ börek tarifi nasıl yapılır resimli anlatımlı yapılışı

Anasayfa » Hamur İşleri




3 Temmuz 2012

8 Kişi Bu Tarifi Okudu

Yorum Yok








Çiğ börek tarifi, çiğ börek nasıl yapılır, resimli anlatımlı çiğ börek yapılışı.




Malzemeler 

4 su bardağı un

Bir tatlı kaşığı (silme) tuz

Su (hamuru için aldığı kadar)

250 kg kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığından biraz az karabiber

Yarım çay bardak su



Yemeğin Tarifi

Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır. www.yemekvetarifleri.com




Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.




Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.




Bu yazı Yemek Tarifleri tarafından  çiğ börek tarifi, çiğ börek nasıl yapılır, resimli anlatımlı çiğ börek yapılışı konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.




Bir Önceki Yazımız Olan Çiçek Böreği Tarifi Başlıklı Tarifide Okumanızı Öneririz.








Google'da Ara : Çiğ Börek Tarifi



Etiketler: çiğ börek nasıl yapılır

Kadın Budu Köfte Tarifi

Malzemeler:

Yarım kg kıyma

1 tane kuru soğan

1 fincan pirinç

1 tane yumurta

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı margarin

Tuz,karabiber,kekik

Kızartmak için:

2 tane yumurta

Sıvıyağ

Un

Kadın Budu Köfte Tarifi Hazırlanışı:

Soğanlarımızı ince kıyalım ve margarinle pişirelim.Kıymanın yarısını ilave edelim.Tuz ve baharatlarını koyup kavurduktan sonra ateşten alıp soğutalım.Kalan kıymayı soğuk kıymaya katıp




devamı ...

1207.0746 (M. Libanov et al.)


Heavy-meson physics and flavour violation with a single generation    [PDF]

M. Libanov, N. Nemkov, E. Nugaev, I. Timiryasov

We study flavour-violating processes which involve heavy B- and D-mesons and are mediated by Kaluza-Klein modes of gauge bosons in a previously suggested model where three generations of the Standard Model fermions originate from a single generation in six dimensions. We find the bound on the size R of the extra spatial dimensions 1/R>3.3 TeV, which arises from the three-body decay B_s to K mu e. Due to the still too low statistics this bound is much less stringent than the constraint arising from K to mu e, 1/R>64 TeV, which was found in a previous work (Frere et al., JHEP, 2003). Nevertheless, we argue that a clear signature of the model would be an observation of K to mu e and B_s to K mu e decays without observations of other flavour and lepton number changing processes at the same precision level.
View original: http://arxiv.org/abs/1207.0746

örgü patik tozluk harika patik tozluk örnekleri – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da

örgü patik tozluk harika patik tozluk örnekleri – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da








    ilgin farkl patik tozluk modelleri





    harika patik tozluk modelleriilginç farklı patik tozluk modelleri

    Sonraki->



    3 Temmuz 2012 Saat : 2:43





    harika patik tozluk örnekleriile Benzer Yazılar: -

Domain



hobiler



TOPlist

ANLATIMLI BONCUKLU HAVLU KENARI YAPILIŞI

Çok Güzel İşlenmiş boncuklu havlu kenarı örneği.Modelin ve örneğin yapılışı Detaylı olarak resimlerin altında Anlatılıyor.Yapmak istiyen hanımlar için Güzel bir model.Buyrun.


boncuk-islemeli-havlu-kenari-yapilisi


Boncuklu Yeşil Havlu Kenarı Modeli ve Yapılışının Ayrıntılı Anlatımı


27 zincir çekip üzerine dönelim ve bir kutucukları oluşturalım, resimdeki şekil gibi 6 sıra yapalım ( farkındayım resimdeki 5 olmuş, ilk sırada problem olmadı ama daha sonra olabilir siz yinede 6 yapın ) 6 sıra sonunda 7 zincir çekelim



Dantelimizi ters çevirip bu 7 zinciri 2 sıra alttaki kutucuğa batalım
3 zincir daha çekip bir alttakinede batalım



Şimdi dantelimizin düzünü çevirip bulunduğunmuz yerden 7′li zincirin içine 6 dolgu dolduralım, 2 zincir çekip 6 dolgu daha yapalım Bu sıra sonundada 7 zincir çekelim


Geri dönüp ilk 7′li zinciri sık iğne ile dolduralım ( 3 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 3-4 sık iğne ) Ortadaki 7′li zincire ise 6 dolgu dolduralım, 2 zincir çekip 6 dolgu daha yapalım Bu sıranın sonunu daha sonra yapacağımızdan 7 zincirle tekrar geri dönelim



7 ‘li zinciri tığ üzerine 2 dolamalı dolgu ile alt sıranın ortasındaki boşluğa batıralım 7 zincir daha çekip aynı yere aynı dolgudan 2 tane daha yapalım 7 zincirle sıranın sonuna gelelim



Geri dönüp ilk 7′li zinciri sık iğne ile dolduralım ( 3 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 3-4 sık iğne ) Ortadaki 7′li zincire ise 6 dolgu dolduralım, 2 zincir çekip 6 dolgu daha yapalım Bu sıranın sonunu daha sonra yapacağımızdan 7 zincirle tekrar geri dönelim



Dantelimizi ters çevirip bu 7 zinciri 2 sıra alttaki kutucuğa batalım 3 zincir daha çekip bir alttakinede batalım Anlayacağınız üzere yukardaki işlemlerin aynını uygulayacağız
Farkı ise bi önceki dilimin ortalarına resimdeki gibi batacağız Hem sıkiğne yapacağız hem yeri gelince batacağız



En üst sırayı yaparkende yine ilk orta var son 7′li zincire hep sık iğneli işlemi yapalım ve sıranın sonuna gelip aşağı doğru devam ettirelim Kutucuklara kavuşunca kavuşma şerefine 7 zincir çekelim bi kutucuk derken bi tane daha falan, yine 6 sıra yapıp işlemlere ikinci dilime başladığımız yerden aynı sırayı takip ederek yapalım



Her seferde dilimi bi sıra büyüterek istenilen ebatı elde edin Yada eşit olsun dilimleriniz, tercih sizin



Bu Sayfayı YazdırEn Çok Bunlar Arandı
  • boncuklu havlu kenarı yapılışı
  • havlu kenarı örnekleri resimli
  • kanaviçe
  • Benzer İçerikler: