Saturday, June 30, 2012

Börekitas

Merhaba,

Bugün size harika bir poğaça tarifi vereceğim. Börekitas yahudi mutfağının en sevilen tatlarından biri! Benim pek çok yahudi arkadaşım var ama börekitas tarifini yahudi olmayan bir arkadaşımdan, Leyluş'dan öğrendim.Eminim siz de çok seveceksiniz...

Malzemeler:

1- 250 g tereyağı( veya margarin)

2- 2.5 rakı bardağı un

3- 1/2 rakı bardağı soğuk su

4- 1 çimdik tuz

5- 2 adet közlenmiş patlıcan içi biraz beyaz peynirle karıştırılacak

6- Bir miktar ince rendelenmiş eski kaşar.

Hazırlanışı:

1- Unu tepsiye eleyin, ortasını çukurlaştırıp soğuk suyu dökün

2- Buz dolabından henüz çıkarılmış yağı bıçakla küçük küçük kesip unun her tarafına dağıtın.

3- Yağı yedire yedire yoğurun, üstünü kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

4- Hamuru dolaptan alıp dörde bölün. Merdane ile mantı hamurundan biraz kalınca açıp malzeme koyun ve  bardakla veya çelik bir tabakla yuvarlakça kesin

5- Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.

6- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp rende kaşar serpiştirin.

7- 170 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

No comments:

Post a Comment