Monday, February 27, 2012

HASHASLI COREK






ELİF KORKMAZELİN ÖZEL HAŞHAŞLI ÇÖREĞİ


Hamuru için:
3 su b. un

15 gr yaş maya

1 su b. ılık süt,

6 çorba kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

2 çorba k. toz şeker

1 tatlı k. tuz

İçi için :

100 gr ezilmiş haşhaş

4 çorba k.zeytinyağı

1 çay b.ceviz içi

1 yumurta

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için sütün içine mayayı,sıvıyağı,yumurta

tozşeker ve tuzu alın. üzerine unu ekleyerek

yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.hamuru

mayalanmaya bırakın. bu arada haşhaşın içine zeytinyağı

ve bir yumurtanın akını ilave edin. sarısını üzerine sürebilirsiniz.

hamur mayalandıktan sonra açabildiğiniz kadar ince açın. üzerine

haşhaşlı karışımı sürün. ceviz parçalarını serpin. uzun bir rulo yapın.

daha sonra ruloyu dikine ortadan ikiye kesin. böylece haşhaşlar

ortaya çıkacak. elde ettiğimiz iki hamuru haşhaşlar üste

gelecek şekildi saç örgüsü şeklinde sarın. daha sonra

tepsiye dolayın. 180 derecelik fırında pişirin.görüntüsü de tadı

da nefis...

No comments:

Post a Comment