3 Temmuz 2012
8 Kişi Bu Tarifi Okudu
Yorum Yok
Çiğ börek tarifi, çiğ börek nasıl yapılır, resimli anlatımlı çiğ börek yapılışı.
Malzemeler
4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su
Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır. www.yemekvetarifleri.com
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
Bu yazı Yemek Tarifleri tarafından çiğ börek tarifi, çiğ börek nasıl yapılır, resimli anlatımlı çiğ börek yapılışı konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.
Bir Önceki Yazımız Olan Çiçek Böreği Tarifi Başlıklı Tarifide Okumanızı Öneririz.
Google'da Ara : Çiğ Börek Tarifi
Etiketler: çiğ börek nasıl yapılır
No comments:
Post a Comment