Tuesday, July 17, 2012

Erkekten Pilav Tarifi

Erkeğin dilinden erkek anlar dimi.

Evet şimdi her hangi bir sebepten ötürü evde pilav yapmak zorunda kalmış arkadaşlar. Özellikle zorunda diyorum çünkü bir erkek için bu durum zorunlu bir haldir.

Hemen tarife geçiyorum.

Pilav olayında mesele su ve pirinç dengesidir.

Yani iki oksijen bir hidrojen karışımı gibi doğru oranlar lazım.

Bir fincan pirinç için iki fincan sıcak su.

Önce bir kaşık zeytin yağı tenceremize atıyoruz sonra şehriyemizi koyuyoruz.

Şehriye şart değil tabi ama yanacak şekilde şehriyeyi kavuruyoruz. Abarta bilirsiniz durumu yani resmen yakın şehriyeyi.

Sonra pirinci koyup karıştırıyoruz biraz karıştıktan sonra iki fincan suyumuzu ekliyoruz.

Bu aşamadan sonra tuz, tuz ot veya tavuk suyu bulyon gibi şeyleri atabiliriz.

Suyunu çekene kadar pişiyor ki kısık ateşte olacak bu anlattıklarım.

Suyunu çekince bir gazeteyi tencere kapağı ile tencere arasına koyun ve 10 dakka falan böyle demlenmesini bekleyin.

Sorusu olan yorum bölümüne yazabilir. Sorun ki genç arkadaşlara yol göstermiş olalım.

No comments:

Post a Comment