Thursday, August 23, 2012

Gaziantep’te terör şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

EN ACI ZİRVE


Gaziantep'te önceki gün PKK'nın bomba yüklü aracı infilak ettirmesiyle 4'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi. Terör şehitlerinden 3'ü dün son yolculuklarına uğurlandı. 6 kişi için Gaziantep'te tören düzenlendi. Törene devletin zirvesi ve binlerce vatandaş katıldı. Törende cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez her bir tabutun başına geçerek namazı ayrı ayrı kıldırdı.


Törene devletin zirvesi de katıldı. Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli'den sonra sırayla CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri tören alanında yerini aldı.


Devletin zirvesi cenaze treninde


Cumhurbaşkanı Gül, camiye gelişinde vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gül, daha sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaştı.

BAKANLAR DA TÖRENDE
Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, her tabutun başında ayrı ayrı cenaze namazını kıldırdı. Törene neredeyse kabinenin tamamı ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, çok sayıda milletvekili, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu ve kızları ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş katıldı.


 


FATMA ŞAHİN'İN EN ZOR GÜNÜ


Dün Gaziantep'te 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk'un cenazesine katılan, küçük kız için gözyaşı dökerken annesinin vefat ettiğini öğrenen ve acısı ikiye katlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de camide hazır bulundu. Şahin'in ayakta zor durduğu ve sürekli ağladığı görüldü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, camiye gelince Bakan Şahin'in yanına gitti, başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti.


 


Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Bakan Fatma Şahin'e başsağlığı diledi. Bakan Şahin'e sarılan Emine Erdoğan da gözyaşlarına boğuldu.


 


'BAKSANA NE KADAR KÜÇÜK'


Bakan Fatma Şahin'in çocukların tabutlarını göstererek yanındakilere ''Baksana ne kadar küçük.'' dediği görüldü.


Cami avlusunda, 6 şehidin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın da cenazesi yer aldı.


 


YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ


Cenazelerin cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu aileleri, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Bakan Fatma Şahin teselli etti.






HABER BİLGİLERİ


Bu haber
22 Ağustos 2012, 13:58 tarihinde
Gundem kategorisinde yayınlandı.



OKUNMA


Bu Haber 6 Kez Okunmuş..






YORUM YAZIN

No comments:

Post a Comment