Monday, August 13, 2012

Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi




marmelatlı rulo pastası tarifi






Malzemeler
















  • Pandispanya için































  • 4 adet yumurta






























  • 1  su bardağı toz şeker






























  • 1 su bardağı un






























  • İçi için






























  • 1 su bardağı marmelat veya reçel






























  • Süslemek için






























  • 1 çay bardağı pudra şeker



































Yumurtaları ve bir su bardağı toz şekeri  yaklaşık5-10 dakika toz şekeri eriyince mikserle  çırpın. Unu da katıp 1-2 dakika  daha çırpın.Bir fırın tepsisine yapışmaz kağıt serip hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımıyla  hamuru yayın.Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.Fırından çıkarıp  spatuyla yardımıyla pandispanyayı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıp tezgahın üzerine alın. Soğuması için bir süre bekletin. Bir bardak marmelatı pandispanyanın üzerine döküp her yanına yayın. Pandispanyanın altındaki kağıdın ve elinizin yardımıyla pandispanyanın kısa kenarından başlayarak dikkatlice rulo rulo haline getirin. Soğutup dinlendirdiğiniz  pastayı bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirerek süsle. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır hale getirin.



Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment