marmelatlı rulo pastası tarifi
Malzemeler
- Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- İçi için
- 1 su bardağı marmelat veya reçel
- Süslemek için
- 1 çay bardağı pudra şeker
Yumurtaları ve bir su bardağı toz şekeri yaklaşık5-10 dakika toz şekeri eriyince mikserle çırpın. Unu da katıp 1-2 dakika daha çırpın.Bir fırın tepsisine yapışmaz kağıt serip hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımıyla hamuru yayın.Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.Fırından çıkarıp spatuyla yardımıyla pandispanyayı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıp tezgahın üzerine alın. Soğuması için bir süre bekletin. Bir bardak marmelatı pandispanyanın üzerine döküp her yanına yayın. Pandispanyanın altındaki kağıdın ve elinizin yardımıyla pandispanyanın kısa kenarından başlayarak dikkatlice rulo rulo haline getirin. Soğutup dinlendirdiğiniz pastayı bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirerek süsle. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır hale getirin.
Benzer Tarifler:
No comments:
Post a Comment