Thursday, September 6, 2012

2013 Ispanaklı Et Poğaçası Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.













Ispanaklı Et Poğaçası


MALZEMELER

600 gr dana kiyma

3 dilim bayat ekmek içi

2 adet yumurta

1 adet kuru sogan

1 çay kasigi karabiber

1 çay kasigi kimyon

Yeteri kadar tuz

Harci için :

Yarim kilo ispanak

1 adet kuru sogan

1 adet havuç

Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI

Yumurtaları bütün olarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin.

Kiyma, sogan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile

köfte hamurunu iyice yogurun. Harci için ispanaklari yikayip ince

dograyin. sogani küp sekIinde dograyin. Margarini eritip sogani

pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik

ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra

ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin. Köfte hamurundan Iimon büyükIügünde koparip yassiIastirin. Ortasina iki

yemek kasigi ispanakIi harç koyup pogaça sekIinde kapatin. Üzerine

yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin.

180 derecede isitiImis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina aIarak

sicak olarak servise sunun.

No comments:

Post a Comment