Tuesday, September 11, 2012

Dalyan Köfte




hayirli günler dostlar dalyan köfte tarifim yaklasik 24 yill öncesinde kaydettigim bir tarif .

kendimce bazi seyler  ekleme ve cikarmalarim sonucunda ne kadar orjinal kalmistir bilemiyorum .

bildigim tek sey davet sofralarinda müthis bir lezzet ikrami kolay göze hos ve bereketli .

vakit darligindan hemen tarife geciyorum kolay gelsin

malzeme.

kiyma harci icin

1 kg az yagli kiyma

2 adet kurusogan

3 dilim bayat ekmek ici

3yumurta

tuz ve karabiber

2 kahve kasigi dolusu  hardal  harca sürmek icin

ic malzemesi

1 iri patates

1 orta boy havuc

3 haslanmis yumurta

bir avcunuzun dolusu bezelye dondurulmus yada konserve

üzerine sürmek icin

1 yumurta

3 yemek kasigi margarin

sosu

4 orta boy domates

2 yemek kasigi biber salcasi

2 yemek kasigi siviyag

tuz karabiber





öncelikle ic malzememizi hazirlayalim


yumurtalari haslayip sogumasi icin bekletin .


bir tencerede soydugunuz patatesi ortadan bölerek


havucu soyup dogramadan ve bezelye dondurulmus kullanacaksaniz sayet onuda ekleyerek


üzerine bir bardak su ilave edip kapagini kapatip 15 dakika haslayin


 sürenin sonuna dogru suyunu cekmis olacaktir . ocaktan cekip sogumaya birakin  






kiyma harcimiz icin tüm malzemeyi bir kapta güzelce yogurun iyce özlessin






firin tepsinize alufolye yayin tüm kaplasin


 bu folyoyu sarma islemini kolaylastirmak icin kullaniyoruz .


üzerine kiyma haricini  koyup.elinizle yayin tam firin tepsisi ebatina gelince


inceligi de denk gelecektir.


  normal firin tepsisi olmali kücük firin tepsileri degil






kiymanin üzerine hardali sürün ince bir tabaka halinde olacak ekleme yapmayin


düses dogradiginiz patatesleri


uzun dogradiniz havuclari ve dilimlediginiz yumurtlari tam harcin ortasina dizin


bezelyeyi de ekleyin






folyonun kenarindan tutarak önce bir tarafini kapatin daha sonra diger tarafini


verev olarak koyarken köftemizi, folyoyu cekip kapanan tarafi alta getiriyoruz ki göründü güzel olsun acilma olmasin  


erittigimiz margarinden 4 kasik tepsiye sürüyoruz










köftemizin üzerine cirptigimiz bir yumurtayi sürelim firca yardimi ile .


isittigimiz 230 derece firinda yaklasik 45 dakika yani kizarana kadar pisirelim


arada kenarina biriken yagindan sürerseniz fazlada kurumaz burada  





soso icin kalan margarine bir iki kasik siviyag ekleyin salcayi ekleyin


o kavrulurken orta ateste domatesleri yikayip rendeleyin hemen   tavaniza ilave edin






kapagini kapatmadan önce tuz karabiber ekleyin


suyunu cekinceye kadar domates orta ateste pisirin ocagi kapatin


servise kadar sicak tutun




dalyan köftemizpisince firindan alip bir parmaktan biraz kalin olarak dilimliyoruz üzerine sosunu gezdirip servise sunuyoruz

yanina ister pilav, ister makarna ,isterseniz püre .arzunuza kalmis artik

sevgilerimi birakiyorum dostlar afiyet olsun dualariniza talibim

No comments:

Post a Comment