kendimce bazi seyler ekleme ve cikarmalarim sonucunda ne kadar orjinal kalmistir bilemiyorum .
bildigim tek sey davet sofralarinda müthis bir lezzet ikrami kolay göze hos ve bereketli .
vakit darligindan hemen tarife geciyorum kolay gelsin
malzeme.
kiyma harci icin
1 kg az yagli kiyma
2 adet kurusogan
3 dilim bayat ekmek ici
3yumurta
tuz ve karabiber
2 kahve kasigi dolusu hardal harca sürmek icin
ic malzemesi
1 iri patates
1 orta boy havuc
3 haslanmis yumurta
bir avcunuzun dolusu bezelye dondurulmus yada konserve
üzerine sürmek icin
1 yumurta
3 yemek kasigi margarin
sosu
4 orta boy domates
2 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi siviyag
tuz karabiber
öncelikle ic malzememizi hazirlayalim
yumurtalari haslayip sogumasi icin bekletin .
bir tencerede soydugunuz patatesi ortadan bölerek
havucu soyup dogramadan ve bezelye dondurulmus kullanacaksaniz sayet onuda ekleyerek
üzerine bir bardak su ilave edip kapagini kapatip 15 dakika haslayin
sürenin sonuna dogru suyunu cekmis olacaktir . ocaktan cekip sogumaya birakin
kiyma harcimiz icin tüm malzemeyi bir kapta güzelce yogurun iyce özlessin
firin tepsinize alufolye yayin tüm kaplasin
bu folyoyu sarma islemini kolaylastirmak icin kullaniyoruz .
üzerine kiyma haricini koyup.elinizle yayin tam firin tepsisi ebatina gelince
inceligi de denk gelecektir.
normal firin tepsisi olmali kücük firin tepsileri degil
kiymanin üzerine hardali sürün ince bir tabaka halinde olacak ekleme yapmayin
düses dogradiginiz patatesleri
uzun dogradiniz havuclari ve dilimlediginiz yumurtlari tam harcin ortasina dizin
bezelyeyi de ekleyin
folyonun kenarindan tutarak önce bir tarafini kapatin daha sonra diger tarafini
verev olarak koyarken köftemizi, folyoyu cekip kapanan tarafi alta getiriyoruz ki göründü güzel olsun acilma olmasin
erittigimiz margarinden 4 kasik tepsiye sürüyoruz
köftemizin üzerine cirptigimiz bir yumurtayi sürelim firca yardimi ile .
isittigimiz 230 derece firinda yaklasik 45 dakika yani kizarana kadar pisirelim
arada kenarina biriken yagindan sürerseniz fazlada kurumaz burada
soso icin kalan margarine bir iki kasik siviyag ekleyin salcayi ekleyin
o kavrulurken orta ateste domatesleri yikayip rendeleyin hemen tavaniza ilave edin
kapagini kapatmadan önce tuz karabiber ekleyin
suyunu cekinceye kadar domates orta ateste pisirin ocagi kapatin
servise kadar sicak tutun
yanina ister pilav, ister makarna ,isterseniz püre .arzunuza kalmis artik
sevgilerimi birakiyorum dostlar afiyet olsun dualariniza talibim
No comments:
Post a Comment